Gastenboek

In de huiskamer van Hospice Dommelrode ligt het gastenboek.
De tijdelijke bewoners en hun familie mogen hierin hun ervaring schrijven. 
Hieronder enige reacties:

" Beste Vrijwilligers en verpleegkundigen, mijn man voelde zich vanaf de eerste dag thuis in dit hospice. Dat kwam niet alleen door het warme ontvangst maar zeker ook door de hartelijkheid, betrokkenheid en zorg van jullie en van de verpleegkundige gedurende de nacht. Hartelijk dank daarvoor want dat heeft de ziekte van mijn man gedurende de laatste weken dragelijk gemaakt, niet alleen voor mijn man maar ook voor ons. Het hospice zal altijd een warme plek in ons hart hebben. p.s. Wat zat mijn graag 's middags op het terras !"

"Samen met onze familieleden hebben we hier op een hele fijne manier afscheid kunnen nemen van onze geliefde vader. Wij zijn iedereen van de hospice enorm dankbaar voor hun medeleven, steun, heerlijk bakje koffie en koekje. Het was een "thuis" voor ons.  Geweldig waardevol. "

"Ik wil dit met jullie delen omdat hier hopelijk een beetje uit blijkt hoe blij en dankbaar moeder en ik zijn met haar verblijf bij jullie. Moeder zei afgelopen zaterdag dat ze de woorden niet kon vinden om uit te drukken hoe gelukkig ze zich voelde en hoe dankbaar ze wel niet was voor alles wat jullie haar hebben gegeven, en daar sluit ik me graag bij aan."

 "Na 4 maanden is het dan zover, ons moeders verblijf loopt op het einde. Wat een fijn huis. Vooral de talloze mensen die het van warmte voorzien. Moeder stond voor de keuze, alleen thuis was gezien de vooruitzichten een akelig idee. Hier heeft ze rust, vrede en ook geborgenheid gevonden. Spelletjes (in het begin), praten en zelfs plezier. Nog kerst en laatste verjaardag gevierd, intiem. Voor onze kinderen was dit zeker ook  'oma's nieuwe huis'. Haar, en ons, heeft het geborgenheid, rust en een luisterend oor gebracht. Vrijwilligers, coördinatoren en bestuur bedankt voor de goede zorgen, steun en warmte !"

"Bij mijn eerste kennismaking van de Rooise Hospice viel me zowel de gastvrije ontvangst als de warme sfeer het eerste op. Ook het personeel had alle tijd en aandacht voor patiënt en het bezoek. Een fijne plek voor een noodgedwongen verblijf."

" Beste mensen, van februari / maart (4 weken) verbleef ons mam in Hospice Dommelrode. De beslissing hiertoe was niet gemakkelijk voor ons, de kinderen. Het huiselijke, de prettige sfeer en de 24-uurs zorg waren hierbij doorslaggevend. Ons ma vond het moeilijk om te wennen aan de nieuwe situatie, zij was immers nooit van een ander afhankelijk geweest. Ook voor jullie, de vrijwilligers, was het bijzonder om een bewoner te hebben die weinig op haar kamer was en zo nu en dan "uitstapjes" ondernam. Bovendien was niet alleen ons ma aanwezig in het huis; jullie kregen de kinderen (aanhang) en zeker ook de kleinkinderen met bijbehorende dynamiek, er 'gratis' bij. In het hele proces hebben we geregeld met coördinatoren Ingrid en Wilma en de Thuiszorg kunnen afstemmen, zodat we iedere keer zo goed mogelijk inspeelden op een nieuwe situatie, medicijnen etc. Het proces van afscheid nemen van ons ma was moeilijk, en zij heeft hetzelfde ervaren naar ons toe. De vrijwilligers in het hospice hebben ons echter wat zorg uit handen genomen en ons ondersteund. Hun liefde voor het werk en de bewoners is opmerkelijk. We zijn jullie zeer dankbaar voor alle hulp. Een vriendelijk woord voor ons ma, een grapje, een lach, even meelopen naar het toilet, een extra check in de nacht, een kop koffie voor ons in de keuken : we hebben het erg gewaardeerd. We hopen dat jullie dit belangrijke en liefdevolle werk nog lang mogen en kunnen voortzetten."

  "Afgelopen zaterdag was de opening van het hospice. Wij hebben de spits af mogen bijten als eerste bewoner. We wisten niet wat we konden verwachten maar we hebben zoveel aandacht en hartelijkheid ontvangen, dat hadden we nooit verwacht. Geweldig. Het contact tussen huisarts - thuiszorg - coördinatoren en vrijwillgers is optimaal. We hebben informatie gekregen over alles in een persoonlijk gespek, heel prettig. Ik kan en zal dit hospice aanraden voor andere patiënten. Hartelijk dank voor alles."