Vrijwilligers vertellen

Ik heb altijd met plezier gewerkt als wijkverpleegkundige in Sint Oedenrode. Vooral de begeleiding in de laatste levensfase vond ik fijn om te doen; om dan iets te kunnen betekenen voor mensen....er dichtbij te zijn. Als vrijwilliger hoop ik eraan bij te dragen dat onze toekomstige bewoners een goede tijd hebben in een veilige, vertrouwde omgeving en dat ze zich bij ons thuis voelen.

Lina Lunenburg


Na jaren actief te zijn geweest in het onderwijs, was ik thuis nodig tijdens de herstelperiode van mijn man. Gelukkig is deze tijd goed verlopen. Een nieuwe invulling kwam op mijn pad. Toen ik hoorde dat er in Rooi een hospice zou komen dacht ik meteen: “Dit is het”.

Ik voel me dankbaar  en vereerd dat ik mij mag inzetten voor mensen die gebruik gaan maken van Hospice Dommelrode. Het voelt fijn te ervaren hoe gedreven en saamhorig alle vrijwilligers zijn.

De cursusavonden zijn erg inspirerend en waardevol. Ik heb er veel van geleerd.

Hoewel ik geen verpleegopleiding heb gehad, denk ik dat ik toch op allerlei gebied mijn diensten kan aanbieden zoals kijken en luisteren, lachen en huilen, stil zijn of misschien samen wat zingen.

Want warmte, liefde en wat geluk zit vaak in hele kleine dingen.

Carla van de Wetering


Mijn man is onlangs overleden. Het is allemaal heel snel gegaan; tussen thuiskomst van het ziekenhuis en overlijden zaten maar twee weken. Gelukkig had mijn jongste zoon zorgverlof opgenomen en konden we rekenen op de goede zorg van Pantein. Ik heb vroeger als verpleegster gewerkt en toen een vriendin zich aanmeldde, was ik ook meteen enthousiast. Het is fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen als er geen herstel meer mogelijk is.

Alleen hoop ik de toekomstige bewoners van het hospice wat langer te kunnen begeleiden dan mijn man.

Fenny van Amesfoort 


Soms word je door iets gegrepen. Bij mij was dat door het initiatief voor een hospice in Sint-Oedenrode. En dan voelt het goed als je daar je steentje aan kunt bijdragen.

Ik hoop dat ik er als vrijwilliger gewoon kan zijn voor de bewoners zonder verdere pretenties.

Fons Raaijmaakers

Vacatures vrijwilligers

Hospice Dommelrode is een stichting zonder winstoogmerk, heeft geen enkele binding met commerciële organisaties en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken voor de zorg, maar bijvoorbeeld ook voor het onderhoud aan het huis en de tuin. Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie over vrijwilligerswerk bij ons in het hospice, neem dan contact op met:

Ingrid Gevers
Coördinator vrijwilligers
coordinator@hospicedommelrode.nl